2019-11-22 10:38:19• hírek • Bede Emőke

Photo Spots: megnyílt a Varadinum Fotóiskola végzőseinek kiállítása

Különleges kiállításmegnyitónak adott otthont a szatmári Dinu lipatti Filharmónia csütörtök délután, melynek keretében a Varadinum Fotóiskola padjaiból frissen kikerült diákok mutatták meg alkotásaikat a nagyközönségnek.

Az Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész nevével fémjelzett tanfolyamon a fotózás rejtelmeivel még csak most ismerkedő kezdők mellett a haladók is részt vehettek. A több hétnyi felkészítés után a fináléban végül összesen 13 fotós alkotásait tárták a nagyközönség elé. Mi több, 7-en közülük immár hivatalos, az oktatási és a munkaügyi minisztérium által is elismert oklevéllel rendelkező fényképésznek mondhatják magukat.


Mint Ovi D. Pop a Szatmár.ro kérdésére elárulta, nagyon izgalmasan alakult a nemrégiben véget ért kurzus, hiszen az alapokon túl, azaz a portré-, az utcai és az esti fotózás mellett a tanoncokkal sikerült több, számos kihívást tartogató helyszínre is eljutni. Az egyik kiemelkedő élmény a csapat számára a Bihar megyében tett látogatás volt, ahol egyebek mellett az utolsó fazekasmester munkásságát is megörökítették, illetve részt vehettek egy izgalmas barlangfotózáson is. Ugyanakkor az is komoly próbatételt jelentett a diákoknak, amikor Szatmárnémetiben a parkourozó fiatalok dinamizmusát kellett lencsevégre kapni. A kemény munka azonban meghozta eredményét, ugyanis a filharmónia előterében bemutatott tárlat minőségi és igényes alkotásokat sorakoztatott fel.
 


A díjazás előtt Ovi D. Pop egy rövid videó segítségével idézte vissza az elmúlt hetek eseményeit, majd sor került az oklevelek és diplomák átadására is. A december 7-ig megtekinthető kiállításon Matioc Amalia, Olah Annamaria, Chereji Diana Mariana, Avasán Dániel, Sólyom Deniel Dévid, Pop Emanuel, Keszler Ilonka, Marjan Norbert, Kozák Karolina, Vaganyik Marius, Botta Melinda, Sveda patrik és Székely Norbi fotóit lehet megtekinteni.


Mindazok, akik most vágnának bele a fotózásba, vagy esetleg szeretnék még professzionálisabb szintre emelni tudásukat, de eddig nem vágtak bele a képzésbe, helyezzék készenlétbe a kamerákat, ugyanis a hazai és nemzetközi szinten is elismert Ovi D. Pop jövő év elején újabb tanfolyamot szervez Szatmárnémetiben.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: